071-3613969 info@alexie.nl
Selecteer een pagina

Workshop, cursus bij Alexie, dyslexie en ICT

Na speuren en zoeken op internet, advies van leerkrachten of van andere ouders is er één vraag die blijft staan: Is dit hulpmiddel geschikt? Voldoet het aan mijn (onze) eisen? Kan ik (mijn kind) daarmee overweg? Er zijn in dit geval 2 workshops mogelijk.

Intensieve kennismaking met Kurzweil of Sprint

De intensieve kennismaking start met een korte introductie van het programma waarbij de belangrijkste mogelijkheden worden getoond. Daarna gaat u zelf aan het werk met het programma op een lescomputer. Voel het programma maar eens stevig aan de tand. Luister naar de stemmen, maak samenvattingen en schrijf en luister naar een eigen tekst. Al uw vragen worden tijdens deze intensieve kennismaking beantwoord.

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 15,00 per deelnemer

Maak een afspraak

Cursus Kurzweil of Sprint

Er zijn regelmatig trainingen Kurzweil 3000 of Sprint voor ouder en kind, scholier of student. Tijdens deze cursus gaat u stap voor stap door de basisvaardigheden. Na deze cursus beheerst u alle basisvaardigheden van deze programma’s. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat scholieren samen met een van de ouders de cursus volgen. Begeleiding en motivatie thuis, van een van de ouders, is erg belangrijk. Het werken met een compenserend hulpmiddel vraagt veel vaardigheid. De cursus wordt gevolgd aan de hand van een werkboek met “stap voor stap” instructies. Dit werkboek krijgt u als naslagwerk mee naar huis.
* Het programma al aangeschaft? Volg dan de cursus op uw eigen laptop

Duur: 3 uur
Prijs: € 32,50 per deelnemer

Maak een afspraak